Svastarica

Dobro dosli na forum
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 World Gaming

Go down 
AuthorMessage
WigganiPosts : 1
Join date : 2013-03-01

PostSubject: World Gaming   Fri Mar 01, 2013 4:00 pm
Pozdrav svim čitateljima i ujedno gledateljima ovoga velkog opisa. Na novom opisu vam donosimo nešto mnogo proširnije o ovome
modu i ujedno serveru. Server je poseban , i on dnevno broji do 55-65 igrača. Do sada rekord je bio 75/120. Da napomenem , MOD je od Northern Lightsa tocnije NL-a i on je gotovo potpuno izmjenjen samo je nešto ostalo od NL-a. Pa krenimo!

[size=2em]IP servera: 193.192.59.30:7778[/size]
Register i Login sistem su gotovo isti kao NL modu. To je nešto priblizno sto je isto na modu. Neke su stvari izmjenjene no ovaj Reg/Log sistem podsjeca na NL. Vidimo profesionalan rad skriptera , na ovim slikama ce te sve vidjeti. Register je napravljen u 6 koraka. Pa idemo redom.
1234


Spawn kao Spawn. Na većini servera Spawn se kreće na poznatom "Kolodvoru". Na sljedecim slikama mozete vidjeti gdje se nalazi ovaj Spawn i naravno što se krije iza njega Very Happy

Auto Salon je na starom poznatom mjestu. Poznatije ime za Auto Salon je "Grotti" Mjesto naravno nije unikatno , ali je odlicno mapano. Sve u vezi AutoSalona mozete vidjeti na iducim slikama.

Banka je smještena na staroj dobroj lokaciji gdje 80-90 % servera ima istu lokaciju banke kao i World Gaming.
No , ova banka je veoma uljepšana , te ima mnogo dobro izmappanog prostora i puna je stakla. Naravno , u banci se krediti dizu i do cak 750 000$. Na sljedecim slikama vidite kako je izmappana banka.
Opcina kao opcina,takodjer na vecini servera postoji no sada većina servera uklanja ovakvu preko MTA Editora te ubacuje sasvim novu. To naravno nije ovdje urađeno , no zato je dobro osmišljeno i mappano. Prednost opcine je ta da se Mayor/Gradonacelnikova organizacija i clanovi nalaze u njoj te do nje imaju svoja vozila i naravno tu se i spawnaju na 3 katu.
Firme postoje kao 1. opcija. 2.opcija firmi su J-Firme ali do njih cemo doci uskoro. Firme dobivaju prednost tu sto imaju interijer.
Među njima spadaju "Barovi , Hoteli , Restorani ..." . Upravljanjem firme je preko dialoga te je veoma jednostavno sto mozete vidjeti na sljedecim slikama. Reket moze biti samo mafija , izmedju svega WTM i BMC.J-Firme su firme koje nemaju interijer. Pri tome u J-Firme spadaju : Rent a Car-ovi , Rent a Motorbikes pa cak i Barovi koji su vanjski.
Njih sam predstavio jer mnogi pitaju sto su to J-Firme pa evo im odgovora. Na ovoj slici mozete vidjeti jednu J-Firmu koja je Rent a Motorbikes , iznajmljivanje motora i naravno ona nema interijera.
Eh,kao Kuce sistem sam najviše ovdje predstavio. Kao što ćete vidjeti na sljedecim slikama postoje "Male , Srednje , Velike" i "Vila" kuca. Od njih je najluksuznija naravno Vila te ima najviše opcija. Vlasnik kuće moze izbacivati svoje stanare te moze stavljati najam kuce koju god zeli (prepourceno 500$). Naravno , uz kucu mozete nabaviti House Car poznatije kao Kucno Auto.
Stanovi kao stanovi isti dinamicni sistem stanova postoji. O njemu se nema šta puno govoriti , ima svoje lagane komande sve normalno. Za otkljucat/zakljucat , no jedini je problem taj što nemoze nitko iznajmiti sobu i što nemoze se ostaviti u njemu ništa. Sasvim obican sistem no posluzi nekome.

Došli smo do jednog u najunikatnijih sistema na balkanu , na kojem mali broj servera ovo posjeduje , to su GARAZE. Garaza je sistem takav napravljen da se mnogo koristi kod igrača a cijena se kreće do 50 000$. Naravno , svaka garaza se posebno ne otvara nego kada se dodje sa autom koristi se komanda /garaza , no to cemo vidjeti na ovim slikama.


Javna mjesta? Što je to?. Javna mjesta sam izuzeo kao najcese korištenje za RolePlay evente. Kao npr. ovdje su to Burger Shoot i GYM dvorana u Gantonu jer su tu najcesci RolePlayevi igrača. Ako vam zafali RolePlay slobodno navratite tu i naci cete nekoga ko je zeljan RPa.
Kosac trave, Farmer, Mehanicar, Zastitar, Cistac, Postar, Advokat, Detektiv, Vozac busa, Gradjevinar, Dostavljac sokova, Dostavljac, Masinovodja, Drvosjeca, Pilot, Brodar, Smetlar, V, ojnikRudar, Elektricar, Taxi Vozac,


a serveru postoji 4 organizacija a to su :
- Policija
- FBI
- RadioWG
- Mayor
Također , lideri se kreću po dvojica , no samo Mayor zauzima jednoga zato sto je to ipak RP.


Policija nam se bavi kontrolama po Los Santosu te dopustenosti. Rank 1,2 nesmije hapsiti nego predati osumnjicenog FBI-u.
Rank 3 i nadalje smije hapsiti te oni rade kontrole takodjer. Pogledajmo kako izgleda Policija! Naravno Policija je na starom dobrom mjestu odmah kraj opcine i FBI-a te FBI-a i Policija za sada odlicno suradjuju.
FBI u gradu se bavi hapšenjem kriminalaca na listi trazenih (/trazeni). Oni su veoma vrijedni a lokacija baze je iza Policije na starom mjestu. Rank 1 smije hapsiti sve do 6.Sliku njihove baze pogledajmo na slici.
Mayor ili Gradonacelnik je organizacija u kojoj ima 10ak clanova koji brane i štite svoga Gradonacelnika. Oni dobro funkcioniraju i oni su u sklopu sa Opcinom. Gradonacelnik ima svoj budzet u kojom gradonacelnik dobiva pare i dijeli ih LEGALNIM organizacijama za vozila/place clanovima itd..RadioWG je postaja di je i oglasnik , to cete vidjeti na slici dole. Oni funkcioniraju takodjer odlicno sa 2 lidera na celu,imaju svoje intervjue svoja privatna auta. Trebaju imati određeno iskustvo da bi znali intervju raditi , te su u odlicnom stanju. Lokacija im je kraj oglasnika odmah , nemaju interijer svoj ali imaju auta i helipad.
Ruska Mafija je poznata mafija koja hara Los Santosom. Bave se krijumičarenjem stvari ilegalnih te sudjeluju u svakoj bitci i neredu koji stvara problem Policiji i FBI-u u Los Santosu. Njihovu lokaciju baze mozete vidjeti na sljedecoj slici
TSC poznatija kao Terror Squad Crew je banda koja hara "donjim" dijelom Los Santosa. Bave se sadnjom marihuane te sumnjaju u velike nerede koje zadaju novim ljudima (početnicima) na serveru. Lokacija baze pogledajte dolje na slici


Los Santos Vagos , hara East Los Santosom tocnije Gornjim dijelom. Nalaze se na velikom brdu Los Santosa te se bave kokainom , inače to je banda poznatija Policiji te njihov vodja vec je uhapsen. Lokaciju mozete vidjeti na donjoj slici


GSF poznatija kao Groove Street Family. Haraju najtezim dijelom grada "Sredinom". Bave se sadnjom marihuane te stvaraju probleme.
Na lokaciji su Gantona , te su veoma blizu druge poznate bande "Los Santos Ballasa" koji se svake večeri medjusobnu sukobljavaju.


LSB Poznatija kao Los Santos Ballas ili "Ljubicasti". Temeljna boja im je Ljubicasta. Isto kao Groove St. Family haraju Sredinom dijela te se bave sadnjom marihuane. Veoma su siromašni tako da im je glavno oruzje "palica". Sliku pogledajte dole.


Balkan Mafia Crew , najpoznatija Los Santoska Mafija. Ima mnogo razbojstava a najvise krijumicare drogom marihuanom , tabletama LCD i ostalim. Imaju velike trgovine oruzja po cijelom LSu i glavna odlika im je crvena boja i UZI mikro. Sliku lokacije pogledajte dole.

Back to top Go down
View user profile
 
World Gaming
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 2010 World Youth Chess Championship – Final report
» Adolf Hitler - World Chess Champion.
» Which chess player beat the most World Champions?
» WSCE - World's Strongest Derivative Engines
» FIDE World Chess Championship Match 2014

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Svastarica  :: GTA SAMP MUPLTIPLAYER :: Reklamiranje servera-
Jump to: